Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Министерство на здравеопазването

Сайтът е в процес на обновяване и изпълване със съдържание. Възможно е някои от линковете да не съдържат все още информация. Благодарим за разбирането!

Епидемична обстановка

СЕДМИЧНА ОПЕРАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ 13.11 – 19.11.2017г. /46 СЕДМИЦА/

Епидемична обстановка в Старозагорска област

През 46 седмица на 2017 г. са регистрирани общо 259 случая на ОРЗ, при 241 за предходната седмица.
Заболеваемост – 189,31/000
Регистрирани са общо 76 случая на заразни заболявания, при 63 за предходната седмица.

От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните:
- Варицела57 случая, от гр.Стара Загора, гр.Казанлък, с.Ръжена, с.Бузовград, с.Копринка, с.Хрищени, с.Змейово, с.Черганово, с.Еленино, с.Тулово, с.Хаджи Димитрово, с.Шейново, гр.Раднево, гр.Шипка. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+16/.
- Скарлатина3 случая гр.Стара Загора, гр. Казанлък, с.Зимница. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-1/.

От групата на чревните инфекции регистрираните случаи са следните:
- Ентероколит4 случая от гр.Стара Загора, с.Казанлък, с.Зимница. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /+2/.
- Ротавирусен гастроентероколит2 случай от гр.Казанлък, гр.Чирпан. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /+1/.
- Шигелоза2 случая от с.Елхово. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /0/.

От групата на вирусните хепатити регистрираните случаи са следните:
- Вирусен хепатит8 случая от с.Черна гора, гр.Стара Загора, с.Зимница, гр.Чирпан, с.Долно ново село. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-5/.

През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

Copyright © 2011-2016 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.