Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Актуални новини

31 май – Световен ден за борба с тютюнопушенето

Всяка година на 31 май СЗО отбелязва Световен ден без тютюнопушене. Кампанията е насочена за повишаване на осведомеността относно вредите и последиците от употребата на тютюн и излагането на вторичен дим, както и за отказване от тютюнопушенето.
Мотото на тематичния ден за 2023 г., съгласно публикуваната информация от Световната здравна организация е: „Отглеждайте храни, а не тютюн!“.
Повече информация може да намерите на посочения линк: https://www.who.int/campaigns/world-no-tobacco-day/2023.

Виж пълния текст...

19 май – Европейски ден на борба със затлъстяването

19052023 1На 19 май се отбелязва Европейският ден за борба със затлъстяването. Началото на тази инициатива е поставено през 2009г. от Националния форум за борба със затлъстяването във Великобритания и Белгийската асоциация на пациентите със затлъстяване.

Важно е да се знае, че наднорменото тегло е много сериозен проблем, който не бива да бъде подценяван, но може да бъде контролиран.

Виж пълния текст...

Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

Spin 15052023В периода 15-22 май 2023г. се провежда Европейска седмица на изследване за ХИВ, вирусен хепатит B (HBV), вирусен хепатит C (HCV) и сексуално предавани инфекции (СПИ) и отбелязваме Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН (International AIDS Candlelight Memorial), който се провежда всяка година в третата неделя от месец май.

Виж пълния текст...

10 май – Световен ден на движението

Всяка година на 10 май светът отбелязва Световния ден на движението. Началото е поставено през 2002 г. по инициатива на 55-та Световна здравна асамблея, когато е приета резолюция по въпросите на храненето, физическата активност и здравето. Страните членки на СЗО всяка година организират разнообразни инициативи, които да популяризират физическата активност сред всички групи от населението.

Виж пълния текст...

Списък на републиканските консултанти за 2023

Със Заповед № РД-01-240/27.04.2023г. на д-р Асен Меджидиев – Министър на здравеопазването, е утвърден списък на републиканските консултанти за 2023 година.
Заповедта с приложенията към нея (за област Стара Загора – приложение 5), можете да изтеглите от тук.

Образователни игри на тема здравословно хранене „Ванилия в страната на храната“

ЗДНа 26.04.2023 година (сряда) от 17:30 часа Регионална здравна инспекция - Стара Загора ще участва в провеждането на образователни игриВанилия в страната на храната“.

Виж пълния текст...

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.