Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Министерство на здравеопазването

Сайтът е в процес на обновяване и изпълване със съдържание. Възможно е някои от линковете да не съдържат все още информация. Благодарим за разбирането!

Актуални новини

На вниманието на всички лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ!

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!

По данни на Световната здравна организация за периода 23.08-27.10.17г. на остров Мадагаскар са регистрирани 1 365 случая на чума, 106 починали и леталитет 8%.

Виж пълния текст...

Какво е Вирусен хепатит тип А и как да се предпазим от него?

Вирусният хепатит тип А е широко разпространено заболяване, което засяга предимно млади хора. По-често заболяването се среща през есенно-зимният сезон.

Виж пълния текст...

16 ноември – Международен ден без тютюнев дим

Всяка година третият четвъртък на месец ноември е посветен на Международния ден без тютюнопушене. Събитието се провежда в страните по целия свят, като се подчертават рисковете за здравето, свързани с употребата на тютюневи изделия и се призовава за ефективна политика за намаляване на тяхното потребление.

Виж пълния текст...

19 октомври - Ден на българския лекар

Уважаеми колеги,

Поздравявам Ви с професионалния празник! Пожелавам Ви с много грижи и любов да изпълнявате призванието да лекувате и да спасявате човешки животи!

Виж пълния текст...

Картови плащания чрез ПОС терминално устройство

POSterminal

Уведомяваме Ви, че считано от 16.10.2017г. РЗИ – Стара Загора предлага нова форма за разплащане – извършване на картови плащания чрез ПОС терминално устройство, съгласно чл.4 от Закона за ограничаване на плащанията в брой.

При извършване на картово плащане, Картодържателят задължително трябва да представи своята Лична карта, с оглед проверка на самоличността му.

Видовете банкови карти, с които се осъществяват разплащанията чрез ПОС терминално устройство са указани със стикер в Деловодството на инспекцията.

Жени от ромски произход и без здравни осигуровки ще преминат профилактични прегледи

В изпълнение на Националния план за действие за периода 2015 - 2020 г. към Националната стратегия за интегриране на ромите 2012 - 2020 г., приоритет „Здравеопазване“, приет с Решение № 355 на МС от 2016 г., ще бъдат извършени няколко мероприятия на територията на област Стара Загора.

Виж пълния текст...

Copyright © 2011-2016 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.