Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

plusmen 728x90

Качествата на водата в плувните басейни в област Стара Загора отговарят на изискванията

На територията на област Стара Загора има 42 плувни басейна (17 закрити и 25 открити). Разпределението им по общини: Стара Загора – 18 броя, Казанлък – 5 броя, Павел баня - 10 броя, Мъглиж – 4 броя, Чирпан – 3 броя, Раднево и Гълъбово – по 2 броя.

Извършени са 52 проверки. Установено е, че в закрития плувен басейн в Стара Загора санитарният фаянс към подстъпите на излизане от водното съоръжение е с остри ръбове. РЗИ – Стара Загора издаде предписание за отстраняване на проблема.

Регионалната здравна инспекция в Стара Загора продължава да упражнява системен контрол по спазването на здравните изисквания във всички водни съоръжения на територията на областта, като регулярно се вземат проби за химичен и микробиологичен анализ, с които се отчитат качествата на водата.

Собственикът на водното съоръжение е задължен да следи и записва ежедневно данните за остатъчен хлор и pH на водата в басейна. Ако показателите надвишават определената норма, следват предписанията на инспекторите от здравната инспекция. Към този момент няма констатирани нарушения.
РЗИ съветва посетителите на басейна да спазват правилата за лична хигиена.

Проверките на РЗИ - Стара Загора продължават.

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.