Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

17 май 2018 г. – Световен ден на хипертонията

На 17 май 2018 г., от 11 до 18ч., в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Хасково, Благоевград и Кърджали на публични места ще бъдат разположени пунктове, където гражданите ще се информират по проблемите на хипертонията с възможност за квалифицирани консултации за хипертоници.

Ще получат книжки с нормите на поведение при артериална хипертония, също и методични указания за поведение при деца и подрастващи с артериална хипертония; ще бъдат направени тестове за оценка на информираността с награди; ще се измерва тегло и кръвно налягане на желаещите с електронни апарати, снабдени с Afib- технология за откриване на предсърдно мъждене, без ЕКГ. Тази технология е подходящ и сигурен метод за скрининг на  асимптомно предсърдно мъждене в домашни условия за профилактика на мозъчен инсулт и за проследяване ефективността на лечение на пациенти с артериална хипертония и/или с риск от предсърдно мъждене.

На 17 май /четвъртък/, в Стара Загора в Централен парк „5-ти октомври”/до фонтаните/ ще бъдат извършвани безплатните  измервания и консултации. 

Съобщение до медиите на Българска лига по хипертония.

Copyright © 2011-2016 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.