Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Национална АНТИСПИН кампания в деня на влюбените

"ЖИВОТЪТ Е БЕЗЦЕНЕН" – ПРЕВЕНЦИЯ НА ХИВ И СПИН И ПОДКРЕПА ЗА ХОРАТА, ЖИВЕЕЩИ С ХИВ – НАЦИОНАЛНА АНТИСПИН КАМПАНИЯ В ДЕНЯ НА ВЛЮБЕНИТЕ

За насърчаване на безрисковото сексуално поведение за 11-та поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” организира АНТИСПИН кампания за 14 февруари - Деня на влюбените.

РЗИ - Стара Загора планира провеждането на  следните мероприятия, съвместно с НПО, общини и училища:
На 14 февруари 2014 г.
 - Сутринта преди началото на учебни занятия ученици и преподаватели ще бъдат посрещнати с валентинки и презервативи на фона на мултимедийна презентация и приятна музика от възпитаници на звено „Подай ръка” на ПГВМ „Ив. П. Павлов” гр. Стара Загора – с участието на РЗИ – Стара Загора и СНЦ „Самаряни”: 7.00 – 8.00 ч.
 - РЗИ – Стара Загора представя резултатите от проведено анкетно проучване „Какъв е рискът за мен?” сред ученици от 11 училища в гр. Стара Загора. Анализ на анкетното проучване можете да видите ТУК.
 - Информационна кампания на доброволци от СНЦ „Свят без граници” сред клиентите на „Чар такси” в гр. Стара Загора: 09.00 – 11.00 ч.
 - Съвместно със СНЦ „Свят без граници” – викторина в кв. „Лозенец” – Стара Загора с участие на отбори, сформирани от младежи на квартала: 14.00 – 17.00 ч.
 - Музикална програма „Ден на любовта” в парк „Пети октомври”, съвместно с Младежки дом – община Стара Загора: 10.00 – 12.00 ч.
 - Изнесен КАБКИС 10 в Медицински факултет на Тракийски университет – Стара Загора, съвместно с БАСП: 11.00 – 14.00 ч.
 - Програма, свързана с отбелязване на една година от откриване на конструкцията „Сърце” и символично закачване на катинари; фотоателие за участниците, музикална програма и томбола с атрактивни награди; инициатива «Чаша чай»; мобилен КАБКИС 10, съвместно с клуб „Зараза”, СНЦ „Самаряни: парк „Пети октомври”, 15.00 – 17.00 ч.
 - Площад пред Младежки дом – Стара Загора – мобилен КАБКИС 10: 18.30 – 20.00 ч.
 - Театрална постановка „ Издирва се: Любов” – зала Младежки дом – Стара Загора: 19.30 – 20.30 ч.
 - Музикално-поетичен спектакъл „Всичко е любов”, подготвен от ученици от 6. и 7. клас – V ОУ „М. Станев” – Стара Загора
 - Образуване на „жива панделка” от 270 ученици с балони – ОУ Васил Левски” – гр. Чирпан
 - „Живо сърце”  - подреждане в парка на площада на ученици от 1 - 8 клас на ОУ „ Христо Ботев” – с. Александрово”, общ. Павел баня

През периода 3-14 февруари 2014 г.
 - Беседи и дискусии в три домове за деца, лишени от родителски грижи в гр. Стара Загора, ще проведат експерти от РЗИ; възможност за  изследване на мотивираните лица в изнесен КАБКИС
 - Обучения на членовете на клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора за повишаване на компетентностите им за участие в образователни процеси, подготовка за разпространяване на  любовни послания с популяризиране на отговорно сексуално поведение
 - Методични срещи с преподаватели и педагогически съветници с акцент върху темата за подкрепа на хората, живеещи с ХИВ.
 - Дискусии със стажант – лекари от Медицински факултет на Тракийски университет за подкрепата на хора, живеещи с ХИВ
 - В учебни заведения на област Стара Загора – викторини, радиопредавания, оформяне на кътове, изготвяне на постери, изнасяне на беседи, интерактивни игри, прожекции на филми, дискусии, изготвяне на презентации от ученици, изготвяне и разпространение на картички и валентинки с послания към ученици и преподаватели,  послания на български и англиийски език „Животът е безценен!”,  подреждане на изложби с най-атрактивни и забавни валентинки, конкурси за презентации, рисунки и валентинки,  „Купидонова поща” за влюбените, пускане на летящи фенери с послания, уреждане на кътове с любовна лирика от български поети, прослушване на песни на АНТИСПИН-тематика в часа на класа, „ходещи валентинки”, изработване на гирлянди от сърца,  разпространение на здравно-образователни материали.

Copyright © 2011-2016 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.