Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Филтър
 • Украински гражданин, завърнал се от Китай, е под наблюдение в Университетска болница в Стара Загора

  Украински гражданин е настанен в Клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД за наблюдение. Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

 • Eпидемична обстановка за периода 25.06.- 01.07.2018г. (2)

  СЕДМИЧНА ОПЕРАТИВНА ИНФОРМАЦИЯ 25.06.– 01.07.2018г. /26 СЕДМИЦА/

  Епидемична обстановка в Старозагорска област

  През 26 седмица на 2018 г. са регистрирани общо 99 случая на ОРЗ, при 92 за предходната седмица.
  Заболеваемост – 74,80/000
  Регистрирани са общо 22 случая на заразни заболявания, при 34 за предходната седмица.

  От групата на капковите инфекции регистрираните случаи са следните:
  - Варицела – 11 случая от гр. Стара Загора и гр. Казанлък. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-2/.
  - Скарлатина – 2 случая от гр. Стара Загора и гр. Раднево. По категория случите са класифицирани като вероятени. Отклонение от предходната седмица /-3/.
  - Туберкулоза – 1 случай за гр. Стара Загора. По категория случаят е класифициран като потвърден. Отклонение от предходната седмица /-1/.

  От групата на вирусните хепатити регистрираните случаи са следните:
  - Вирусен хепатит – 5 случая от гр. Стара Загора и с. Хрищени. По категория случаите са класифицирани като вероятни. Отклонение от предходната седмица /-3/.

  От групата на трансмисивните инфекции регистрираните случаи са следните:
  - Лаймска болест – 2 случая от гр. Стара Загора. По категория случаите са класифицирани като потвърдени. Отклонение от предходната седмица /-2/.

  От групата на невроинфекции регистрираните случаи са следните:
  - Вирусен менингит – 1 случай от с. Горно Сахране. По категория случят е класифициран като вероятен. Отклонение от предходната седмица /+1/.

  През изминалата седмица не са регистрирани епидемични взривове.

 • 22 март – Световен ден на водата

  Voda 2016От 1993 година ООН чества 22 март като Световен ден на водата. Основна цел е да се привлече публичното внимание към значението на питейната вода, както и застъпничеството за устойчивото управление на ресурсите на питейна вода.

  Виж пълния текст...

 • На 15 март се отбелязва денят на здравния инспектор

  Всяка година от 1997г. насам на 15 март се отбелязва денят на здравния инспектор. На този ден през далечната 1967 година с Постановление на Министерски съвет е разкрита специалността „санитарен инспектор”.

 • Важно съобщение

  Уважаеми колеги,
  В РЗИ Стара Загора е получено План-разписание на курсовете и индивидуално обучение за следдипломна квалификация на висшите медицински и немедицински кадри през 2016 г. на Медицински университет  - София.

 • 17 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

  Регионална здравна инспекция – Стара Загора участва в инициативите по отбелязване на международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 17 май 2015г.
  Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май.

  Виж пълния текст...

 • 17 май 2015 - Световен ден за борба с хипертонията

  По традиция от 2005 година насам, на 17 май Световната Лига по Хипертония чества Световния ден на хипертонията с цел да информира хората по света за опасността от заболяването, високата смъртност, до която води и начините за превенция.

   Виж пълния текст...

 • 19 май - Европейски ден за борба със затлъстяването

  На 19 май за пореден път отбелязваме Европейският ден за борба със затлъстяването. Мисията му е да напомня за пандемичното нарастване на броя на хората с наднормено тегло и затлъстяване и свързания с това повишен риск от смъртни случаи от сърдечносъдови или метаболитни заболявания.

  Виж пълния текст...

 • ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  Fl 2015Честит празник на всички лекари, професионалисти здравни грижи и на всички работещи в здравеопазването!
  Бъдете все така всеотдайни и неуморни при изпълнение на отговорната и хуманна професия – грижа за здравето на хората.
  РЗИ Стара Загора ви пожелава крепко здраве, много енергия и истинска удовлетвореност от своята работа!

  Д-р Златина Нанева  
  Директор на РЗИ – Стара Загора

 • 7 април - Световен ден на здравето

  На 7 април честваме Международния ден на здравето. Този ден се отбелязва като Ден на здравния работник в България от 1964 г. Чества се, като годишнина от влизането в сила през 1948 г. на устава на Световната здравна организация.

  Виж пълния текст...

 • Колко безопасна е твоята храна?

  Безопасността на храните е споделена отговорност. Важно е да се работи по цялата верига на производство на храни - от страна на фермерите и производителите на търговците и не на последно място на потребителите. СЗО е разработила пет ключа към по-безопасни храни

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.