Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

26 юни – Международен ден за борба с наркотиците и наркотрафика

Регионална здравна инспекция - Стара Загора за трети пореден път ще вземе участие в организираната от Общинския съвет по наркотични вещества и  Превантивно-информационния център по зависимости към Община Стара Загора, кампания „Усмивкова терапия - III".

Събитието ще се проведе на 26 юни в парк „Пети октомври" от 16.00 часа.
Здравната инспекция ще се включи в отбелязването на Международния ден за борба с наркотиците с:
Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН
Ще бъде предоставена възможност на желаещите да се изследват за ХИВ с бързи тестове в мобилния кабинет на КАБКИС от 16.00 до 18.00 часа пред Общината.
От началото на годината в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН са консултирани и изследвани 1330 клиента, от които 819 жени и 511 мъже.
Мобилен Консултативен кабинет за отказ от тютюнопушене – безплатни консултации, свързани с предпазването от употребата на психоактивни вещества и предложения на здравословни алтернативи.
От началото на годината до месец май са направени 87 индивидуални консултации по отношение желанието за отказ от тютюнопушене, като техния брой, в сравнение с предходната година, се е увеличил почти два пъти.
Демонстрация на алкоочила – влияние на употребата на алкохол. Демонстрацията цели да привлече вниманието върху сериозността на проблема с употребата на алкохол.
Членове на Клуб „Млад здравен експерт” към РЗИ – Стара Загора ще разпространяват здравно – образователни материали насочени към: 
 - Вредата от наркотиците 
 - Рисково сексуално поведение
Членовете на Клуба предварително са преминали обучителни модули за зависимостите.
Експерти от инспекцията ще вземат участие в кръглата маса на тема: „Светът на зависимите от психоактивни вещества и ние".

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.