Министерство на здравеопазването

Регионална здравна инспекция - Стара Загора

Национален ученически конкурс „Посланици на здравето”

За 14-та поредна година Министерството на здравеопазването обявява старта на традиционния Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”. Той има за цел да популяризира здравословния начин на живот сред младите хора, поставяйки акцент върху превенцията на поведенческите и рискови за здравето фактори, свързани с нездравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето.

Инициативата е на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на младежта и спорта, Министерството па околната среда и водите. Регионалния офис на Световната здравна организация в България и Българския младежки Червен кръст.

Конкурсът стартира на 21 март 2022 г. и ще продължи до15 ноември 2022 г.

Право на участие имат паралелки или випуски от ученици от 1-и до 12-и клас от цялата страна, разпределени в три възрастови категории: 1 - 4 клас; 5 - 7 клас и 8 - 12 клас. В проектите могат да участват учители на една или повече паралелки, независимо дали са от един и същи випуск.

Конкурсът ще протече в две фази:

  • Първа фаза: от 21 март до 10 април 2022 г. участниците трябва да подготвят и изпратят до Министерството на здравеопазването своите проекти в областта на превенцията на хроничните незаразни болести.
  • Втора фаза: от 15 април до 15 ноември 2022 г. протича реализацията на проектите и отчитането им.

Експертна комисия, съставена от представители на Министерството на здравеопазването и на институциите и организации - партньори на M3, ще извърши класирането на участниците до 20 ноември 2022 г. Резултатите ще бъдат публикувани на интернет страниците на организатора и партньорите на инициативата. Официалното награждаване на победителите щс се проведе през месец декември 2022 г.

Пълна информация за регламента на конкурса, може да намерите ТУК.

При необходимост и съдействие от РЗИ - Стара Загора: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. за Дирекция „Обществено здраве“ и на телефони: 0882 442 999, 0878 229 416.

Copyright © 2011-2020 г. Регионална здравна инспекция - Стара Загора. Всички права запазени.