Regional Health Inspectorate Stara Zagora

Ministry of Health

The site is currently being translated into English
Filter
 • Важно съобщение

  Уважаеми колеги,
  В РЗИ Стара Загора е получено План-разписание на курсовете и индивидуално обучение за следдипломна квалификация на висшите медицински и немедицински кадри през 2016 г. на Медицински университет  - София.

 • 17 май - Международен ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН

  Регионална здравна инспекция – Стара Загора участва в инициативите по отбелязване на международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН – 17 май 2015г.
  Международният ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН се отбелязва всяка година в третата неделя от месец май.

  Виж пълния текст...

 • 17 май 2015 - Световен ден за борба с хипертонията

  По традиция от 2005 година насам, на 17 май Световната Лига по Хипертония чества Световния ден на хипертонията с цел да информира хората по света за опасността от заболяването, високата смъртност, до която води и начините за превенция.

   Виж пълния текст...

 • 19 май - Европейски ден за борба със затлъстяването

  На 19 май за пореден път отбелязваме Европейският ден за борба със затлъстяването. Мисията му е да напомня за пандемичното нарастване на броя на хората с наднормено тегло и затлъстяване и свързания с това повишен риск от смъртни случаи от сърдечносъдови или метаболитни заболявания.

  Виж пълния текст...

 • ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  Fl 2015Честит празник на всички лекари, професионалисти здравни грижи и на всички работещи в здравеопазването!
  Бъдете все така всеотдайни и неуморни при изпълнение на отговорната и хуманна професия – грижа за здравето на хората.
  РЗИ Стара Загора ви пожелава крепко здраве, много енергия и истинска удовлетвореност от своята работа!

  Д-р Златина Нанева  
  Директор на РЗИ – Стара Загора

 • 7 април - Световен ден на здравето

  На 7 април честваме Международния ден на здравето. Този ден се отбелязва като Ден на здравния работник в България от 1964 г. Чества се, като годишнина от влизането в сила през 1948 г. на устава на Световната здравна организация.

  Виж пълния текст...

 • Колко безопасна е твоята храна?

  Безопасността на храните е споделена отговорност. Важно е да се работи по цялата верига на производство на храни - от страна на фермерите и производителите на търговците и не на последно място на потребителите. СЗО е разработила пет ключа към по-безопасни храни

 • 22 март - Световен ден на водата

  Световният ден на водата се провежда ежегодно на 22 март, като средство за фокусиране на вниманието върху значението на сладководните води и пропагандиране за устойчивото управление на сладководните ресурси.

 • На вниманието на общопрактикуващите лекари!

  Във връзка с регистрирани седем случая на болни от бруцелоза кучета на територията на област Стара Загора на 17.03.2015г. бе проведено заседaние на Областната епизоотична комисия. РЗИ Стара Загора предоставя информация за заболяването Бруцелоза и противоепидемичните мерки при възникване на заболяването сред хора.

  Виж пълния текст...

 • На вниманието на общопрактикуващите лекари!

  Медицински факултет при Тракийски университет Стара Загора обяви, че във връзка с §7, ал.1 от Преходни разпоредби към Наредба за изменение и допълнение на Наредба №15 /02.07.2008г. срокът за прием на документи за зачисляване за специализация по обща медицина на незаетите места (90 броя) се удължава до 03.06.2015г.

Copyright © 2011-2016 Stara Zagora Regional Health Inspectorate. All rights reserved.